5 alimente de pe masa ta îmbunătățesc starea de spirit și evită să vizitezi un medic
Deși există multe alimente și condimente care îmbunătățesc sistemul imunitar pentru combaterea bolilor, există 5 alimente care pot evita căutarea alimentelor sănătoase. Aderarea la cantități moderate dintre acestea vă poate oferi nenumărate beneficii pentru sănătate.
Ciocolata neagra
Ciocolata neagră conține antioxidanți numiți teobromină, care ajută la stimularea sistemului imunitar, pe lângă faptul că conțin grăsimi saturate care sunt utile în metabolism și în echilibrul alimentar.
Un studiu publicat în revista științifică Psychiatric Times a descoperit că consumul de ciocolată neagră îmbunătățește starea de spirit cu 70% în comparație cu cei care nu au luat-o în ultimele 24 de ore și că valoarea dublă poate fi consumată ca băutură sau mucegaiuri sau adăugată la dulciuri și produse de patiserie, iar cele mai bune procente de ciocolată neagră care cresc. Aproximativ 80% din cacao crudă.
Medical News Today a publicat, de asemenea, o lucrare de cercetare privind capacitatea ciocolatei negre de a îmbunătăți sănătatea mentală și de a consolida sistemul imunitar chiar și atunci când este consumată în cantități mici zilnic.
Curcumă
Turmericul este utilizat în principal în bucătăria asiatică, iar utilizarea turmeric îmbunătățește imunitatea semnificativ, iar conform unui studiu publicat în 2017 la Biblioteca Națională de Medicină și la Institutele Naționale de Sănătate din Statele Unite, am descoperit că turmericul conține antioxidanți de înaltă calitate și antiinflamatorii cu un impact mare cu utilizarea sa în cantități mici.
Studiul a indicat efectul turmericului direct care apare în ameliorarea stresului și scăderea nivelului de colesterol și grăsimi în sânge. Prin urmare, este unul dintre cele mai importante condimente de pe masă și poate fi adăugat la toate tipurile de proteine, din carne, pui și pește.
Spanac
Spanacul conține substanțe nutritive esențiale, dintre care cele mai importante sunt flavonoidele, carotenoidele și vitamina C și E. Biblioteca Națională de Medicină și Institutele Naționale de Sănătate din Statele Unite au publicat în 2016 o lucrare științifică privind efectul flavonoidelor asupra infecțiilor respiratorii superioare și rolul său în îmbunătățirea funcțiilor imunitare.
Și spanacul se caracterizează prin capacitatea de a le adăuga la plăcinte, salate și rețete gătite, iar spanacul poate fi adăugat și la băuturi sănătoase, amestecându-le cu banane, portocale și kiwi.
Ghimbir
Conține ghimbir cu proprietăți anti - inflamatorii și oxidare și a raportat cercetări prin capacitatea sa de a preveni unele boli și a folosit multe culturi de ghimbir pentru prevenirea gripei sezoniere, poate fi utilizat și în imaginea proaspătă sau uscat sau sub formă de ulei și ghimbir are o capacitate ridicată de a îmbunătăți digestia și de a goli stomacul.
Conform cu site - ul de sanatate Lin HealthLine pentru studii de sanatate, de 1,2 grame de ghimbir , înainte sau în timpul meselor ajuta la golirea stomacului , de la 12 la 16 minute, puteți bea ghimbir sau adăugați - l ca un condiment pentru carne și proteine.
nuci
Nucile conțin vitamina E și, potrivit cercetărilor efectuate de Universitatea Harvard, nuci crude contribuie la combaterea bacteriilor.
Nucile conțin vitamina E, conform cercetărilor efectuate de Universitatea Harvard, nuci brute contribuie la echilibrul deficiențelor de micronutrienți care protejează împotriva răcelilor. Sau ca umplutură de dulciuri sau pe orez.